Connoisseur

Tegen dit punt uit mijn 30 before 30 bucketlist heb ik even aan lopen hikken. Natuurlijk heb ik wel een paar onderwerpen waar ik meer dan gemiddeld veel vanaf weet. Omdat het mijn hobby is of door mijn opleiding. Maar om nou te zeggen dat ik een échte kenner ben? Een connoisseur? Ik kwam al snel tot de conclusie dat er echt wel mensen zijn die meer over deze onderwerpen weten dan ik. Dus ik ben op zoek gegaan naar een nieuw onderwerp!

De afweging

Om een “connoisseur in something” te zijn, moet je meer van een onderwerp afweten dan de gemiddelde persoon. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een onderwerp waar niet bijzonder veel experts in te vinden zijn. Als je bijvoorbeeld een connoisseur in wijn wilt worden, moet je je zodanig verdiepen dat je de gemiddelde wijnliefhebber voorbijstreeft qua kennis. En dat zijn er zóveel dat het geen realistisch streven meer is. Hetzelfde geldt voor voeding, koffie en chocola.

Op zoek naar een onderwerp waar de meeste mensen niet zoveel vanaf weten dus. Een tijdje geleden dacht ik het te hebben. Ik word connoisseur in de… Bananensoes! Hoeveel mensen maken er nou zelf soezen? Laat staan bananensoezen? En met deze kleine topper kan je ook nog variëren tussen naturel versies en de chocolate dip versie. Leuk voor feesten en partijen, dacht ik. Daar was precies niemand het echt mee eens, helaas. Het idee van de bananensoes ging bij gebrek aan enthousiasme van anderen ten onder.

Terwijl ik dit tegen vriendin en creatieveling Lindy vertelde, kwam zij met een beter alternatief: De zoete flap. Dus niet alleen de appelflap, maar ook de kersenflap en perzikflap (en wat nog meer). Voldoende variatie mogelijk, redelijk eenvoudig te maken, weinig experts op dit gebied. I’m in!

De eerste stap: De kersenflap

Oke, ik heb nog nooit een appelflap of iets in die richting gemaakt. Maar hoe moeilijk kan het zijn? Ik ben dol op kersen, dus de kersenflap zou de vuurdoop worden. Gewapend met dit doodeenvoudige recept ben ik boodschappen gaan doen. Kleine teleurstelling: Er stonden geen blikjes met kersen in het schap. Dus in plaats van de kersenflap is het een bosvruchtenflap geworden. Prima.

Het resultaat was een beetje rommelig en er zijn wat beginnersfoutjes gemaakt. Maar de smaak was op zich best prima!

Ik oefen nog even verder. Als je op instagram maar flappen voorbij blijft zien komen, dan weet je nu waarom. Maar hopelijk wel met het resultaat dat ik straks een ware flappen connoisseur ben 😉 Niks mis met luchtige lifegoals!

Tips zijn welkom! Net als proefpersonen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *