LaBrands professional

Als fulltimer kan het lastig zijn om prioriteit te geven aan sport. Zeker als je 40+ uur werkt, naast je werk studeert of een druk sociaal leven hebt, is het af en toe lastig plannen. Maar het is, als je het mij vraagt, heel belangrijke om in sport te investeren. Niet alleen door en voor jezelf, maar ook door en voor je baas! Door bewust aan je gezondheid en ‘fitheid’ te werken, word je namelijk een betere professional!

Sinds ik vaker en intensiever train ervaar ik de volgende voordelen:

LaBrands sport blog

Minder stress

Tijdens het sporten wordt het stresshormoon cortisol sneller afgebroken en zorgt je lichaam ervoor dat het hormoon endorfine vrij komt. Je lichaam voelt zich hier beter door en je humeur krijgt er een enorme boost van! Verder verlaag je je algemene stressleven door regelmatig te sporten, waar je in je privéleven én tijdens je werk profijt van hebt.

Een helder hoofd

Van sporten krijg ik een helderder hoofd. Door te focussen op mijn training en wat er fysiek gebeurt, laat ik mijn gedachten even varen. Dit zorgt ervoor dat ik ontspant en ‘ruimte’ krijgt om na te denken. Ik ervaar dit vooral tijdens het fietsen en het hardlopen, waar ik me in eerste instantie focus op ritme/cadans en snelheid. Als ik de slag eenmaal te pakken heb, is er tijd om na te denken 😉 Deze ruimte kan je niet alleen benutten voor privé zaken, maar ook vraagstukken die op het werk voorbij komen!

Beter functioneren door regelmaat

LaBrands Blog Sport

Als je dagelijks traint, stel je daar je andere activiteiten op af. Niet teveel drinken, op tijd naar bed, op tijd weer opstaan. Je creëert hiermee een bepaalde routine. Routinematig leven zorgt er op termijn voor dat je beter functioneert én meer energie overhoudt. Fijn voor jou, maar ook fijn voor de baas.

Fitter

Het sporten zorgt ervoor dat ik mijn hoofd regelmatig leegmaak, minder stress ervaar, ’s avonds écht moe ben (waardoor ik goed slaap) en overall fitter word. Ik zit nooit met een kater op kantoor en ben bijna nooit ziek (op een voedselvergiftiging begin dit jaar na 😉 ).

Gemotiveerd en gepassioneerd

Sinds ik zoveel aan het sporten ben voel ik me dagelijks súper gemotiveerd en gepassioneerd. Het klinkt bijna als een advertentie, maar het is echt waar. Ik word vol energie en ready to go wakker. Deze motivatie en passie zorgen ervoor dat ik goed nadenk over de dingen die ik doe, de dingen die ik wil en welke aanpak effectief en efficiënt is. En dus niet alleen in mijn privé leven, maar ook op kantoor!

Doorzettingsvermogen/meer geduldLaBrands blog sport

Ik ervaar in het sporten vooruitgang en tegenslag. Ik wéét dat het erbij hoort. En ik leer ermee omgaan. Het sporten geeft me de rust te aanvaarden dat niet alles in 1x lukt. En om het na een mislukte poging nog een keer te proberen. Én beter te presteren dan de keer daarvoor. Dit trek ik door in uitdagingen buiten de sport. Doordat ik bekend raak met het vallen, opstaan en daardoor uiteindelijk verbeteren ben ik meer volhardend in mijn werk en minder bang om fouten te maken.

Er zijn bedrijven die onder werktijd hardlooptraining aanbieden. Of een x bedrag beschikbaar stellen om mee te betalen aan een sportabonnement. En hoewel uit onderzoek is gebleken dat sporten en bewegen een positieve impact heeft op de productiviteit en gezondheid van werknemers, investeert nog lang niet iedere werkgever in vitaliteitprogramma’s.

Hoe zit dat bij jouw werk? Ontvang je een sportvergoeding om je abonnement (gedeeltelijk) te betalen? En mag je dan zelf uitkiezen waar je wil sporten? Of ziet jouw baas de voordelen nog niet? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *