LaBrands Eindhoven Blog IkPas

Op 25 maart stopte Ik Pas 2018. In mijn laatste blog kon je lezen hoe het eerste biertje smaakte: Niet al te best.
Inmiddels zijn we 6 weken verder. Heeft Ik Pas enig effect gehad?

Laten we de statistieken er nog eens bij pakken:

70% drinkt structureel minder na Ik Pas

Check. Waar ik voorheen regelmatig een glas wijn dronk na het werk, bij het eten of op een terrasje, komt dat nu véél minder voor. Ik drink nog wel hoor, ik ben niet helemaal ‘afgekickt’. Maar de frequentie is een stuk lager geworden. En als ik dan drink, drink ik ook aanzienlijk minder dan voorheen.

54.3% voelt zich fitter

Ik schreef eerder al dat ik me niet opvallend fitter voelde. Best moeilijk meten ook, als je sowieso lekker in je vel zit en barst van de energie. Wat wel heel duidelijk is geworden, is dat ik me zéker niet fitter ga voelen wanneer ik wel drink. Sinds Ik Pas voel ik eerder de effecten van alcohol en lijkt ook ‘the next day’ me zwaarder te vallen. Voor mij twee hele goede redenen om niet te vaak en niet teveel te drinken.

43.5% doorbreekt gewoontegedrag

Check. Deze is zó van toepassing! Vroeger betekende uit eten wijn drinken. Net als een terrasje pakken en stress. Dit maakte het tijdens Ik Pas ook wel eens moeilijk, want nuchter zijn deze situaties simpelweg anders dan wanneer je gedronken hebt. Niet minder leuk, ongezelliger of moeilijker, gewoon anders. Ik probeer nu bewust de keuze te maken of het het waard is: Heeft een glas wijn/bier op dat moment toegevoegde waarde? En is het me de nadelen later op de avond of de volgende dag waard?

Bij bier is het antwoord meestal nee, want dat smaakt helaas nog steeds niet al te best 😉

Ik Pas 2019

Volgend jaar vind Ik Pas weer plaats. Ik ben er nog niet over uit of ik de uitdaging nog een keer aanga. Zoals ik al zei, zelf zou ik het liever als een dieet zien. Ik hoop dat de effecten van deze editie niet te snel slijten. En zo wel, is een opfriscursus volgend jaar zeker een goed idee. Maar dan ga ik mooi voor de 30 dagen editie 😉 .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *