LaBrands triathlon

Ik ben opgegroeid met het uitproberen van verschillende sporten. Vooral oriëntatie en plezier stonden daarin centraal, meedoen was altijd belangrijker dan winnen. En dus heb ik een en ander geprobeerd: Judo, ballet, inline skaten, danslessen en uiteindelijk paardrijden. Van rondhobbelen op de manege tot uiteindelijk een eigen pony en tot slot wedstrijden rijden met mijn paard. In 2015 heb ik mijn paard verkocht en ben ik gestopt met de paardensport, na 15 jaar gereden te hebben. En toen had ik ineens héél veel tijd over.

Ik begon me opnieuw te oriënteren. Want stilzitten is ook geen optie. De sportschool is voor mij een absolute no-go. Ik ben lid geweest bij David Lloyd en Basic Fit, maar daar haalde ik echt 0 plezier uit. Na even zoeken kwam ik uit bij boksen. Dit heb ik ongeveer een jaar gedaan, maar toen het niveau van de lessen stagneerde ben ik toch weer verder gaan kijken. Want sport moet niet alleen leuk zijn, maar ook uitdagend.

LaBrands Blog Triathlon copywriterVia mijn werk kreeg ik de kans om mee te lopen met de Nijmeegse Vierdaagse. Over uitdagingen gesproken. In januari (2017) begon ik met trainen. Uiteindelijk heb ik in 6 maanden tijd 800+ kilometer getraind. Want ja, als je niet fit bent moet het van ver komen. In juli heb ik de Vierdaagse succesvol (maar met moeite) uitgelopen. En toen was er weer ineens heel veel tijd over.

Het boksen had ik leuk gevonden, maar als ik daarmee door wilde gaan moest dat wel bij een andere sportclub. Na lang zoeken kwam ik uit bij Sparck, een sportclub die zich richt op personal training en groepstrainingen, maar waar je géén fitness apparatuur vindt. Gevarieerde lessen, leuke trainers en een super relaxte sfeer: Ik had mijn clubbie gevonden!

Een triathlon: Hoe kom je erbij?

Ik begon voorzichtig met bokslessen en bootcamp. Ik was al een tijdje aan het zwemmen in de Tongelreep, waardoor ik besloot ook zwemlessen bij Sparck te volgen, om de borstcrawl eens goed onder de knie te krijgen. En daar liep ik tegen Marlène aan. Zij kreeg de kans van Squadra om zich te laten trainen voor de 1/4 triathlon in Nuenen, op voorwaarde dat zij haar ervaringen zou delen in een blog.

Na de eerste zwemtraining kwam deze vrolijke verschijning meteen vragen hoe het zat: Zwom ik al lang? En kon ik ook een beetje hardlopen? Nou, dan moest ik me maar inschrijven voor de triathlon in Nuenen. Zij deed er ook aan mee, en als zij het kon, kon ik het zeker!

LaBrands Blog Triathlon 002Ik was daar minder van overtuigd, maar na nog een paar lessen begon het toch te kriebelen. Een 1/8 is 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen. Ja, dat moest wel lukken. En zo werden we een team: Elke zondagochtend zwemtraining en elke maandagavond hardlopen met trainer Ton. En toen het weer beter werd, kwamen daar de fietstrainingen bij. En dat ging eigenlijk allemaal best voorspoedig. Dus, waarom gaan voor een 1/8? Waarom niet voor een ¼? Een leuke tijd neerzetten wordt misschien lastig, maar uitracen moét lukken! En dus heb ik me ingeschreven voor de ¼ triathlon op 1 juli in Nuenen.

Doelen 2018

2018 Staat voor mij in het teken van ervaring en kennis opdoen. Ik ben super enthousiast geworden over triathlons en wil de komende tijd zoveel mogelijk leren en trainen om beter te worden. Op dit moment is mijn conditie goed, maar mis ik nog heel veel kracht en techniek. Er zijn zoveel verbeterpunten dat ik af en toe maar lastig kan kiezen waar te beginnen. Dus ga ik op zoek naar informatie, trainingen, technieken en ervaringsdeskundigen om er zeker van te zijn dat ik dit jaar veilig (zonder blessures) doorkom en volgend jaar (hopelijk) wat meer kan focussen op een stukje presteren.

 

 

De eerste evenementen heb ik al achter de rug:

  • Oss City Run 10K
  • De Grote Beekloop 8K
  • De Batavierenrace (estafette) 5K
  • 1/8 triathlon Veldhoven Beweegt

En er staan er nog 3 op de planning:

Eén gedachte over “Een triathlon: Hoe kom je erbij?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *