Labrands coach generatie Y

 

Oke, first things first: Generatie Y. Ook wel bekend als de millennials. Geboren tussen 1985 en 2000, geboren in een digitale wereld, de grenzeloze generatie. God kijk de wereld eens open liggen voor ons. We (millennial present, geboren in 1991) zijn met veel (meer dan 3 miljoen in Nederland) en hebben volgens dit artikel een duidelijke plek op de arbeidsmarkt verworven.

Generatie Y werkt anders dan de voorgaande generaties. Dit valt onder andere te wijten aan het feit dat we dankzij de digitalisering en het internet 24/7 toegang hebben tot informatie en dat het aantal hoogopgeleiden toeneemt. Het resultaat? Jonge professionals die goed geprept zijn voor een zakelijke omgeving en weten waar ze informatie kunnen vinden.

Bij anders werken komen ook andere managementbehoeften kijken. Uit onderzoek van Hays blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse generatie Y voorkeur heeft voor een baas die zich opstelt als coach, mentor, vertrouweling of zelfs als vriend.

Labrands mentor

Dus, daar zijn we: In desperate need of a mentor.

Vroeger vs. nu

Als je terugkijkt op je loopbaan is er vanaf het begin een mentor in beeld geweest. Een coole juf in groep 5, een mentor gedurende je gehele middelbare schoolcarrière en op het HBO/WO een studiebegeleider. Deze vertrouwenspersonen waren er voor je als je met prangende vragen zat, gaven inzicht en advies, misschien zelfs het goede voorbeeld. Ze vertelden je niet hoe het moest, maar hielpen je met het afwegen van voor- en tegens en gaven je begeleiding in het maken van een keuze.

Wanneer je gaat werken is de kans groot dat dat stopt. Labrands mentor generatie Y
Hoewel generatie Y voorkeur heeft voor een baas die zich opstelt als coach/mentor, zie je dat bedrijven daar vaak niet op ingericht zijn. Er ligt veel druk op het middenmanagement. De werkdruk is hoog, er is gebrek aan training en zowel vanuit het hoger management als vanuit het team zijn de verwachtingen hoog. Ik denk dat je geluk hebt, mocht je een coach/mentor in je baas vinden. Maar als professional wil je júist sparren met iemand die je inzichten kan verschaffen. Iemand om het groeipad in je carrière mee te bespreken en belangrijke keuzes even lekker “tegen iemand aan te houden”. En natuurlijk kan dat bij een collega of vrienden, maar ik ben ervan overtuigd dat je meer hebt aan iemand die persoonlijk niet te dichtbij staat,  kennis van professionele zaken heeft en meer ervaring heeft dan jij.

Mentoren in je omgeving

In de praktijk kan het lastig zijn om je advies in te winnen bij één persoon. Daarom bedenk ik, als ik advies nodig heb, wie ik ken die in de positie zit waar ik naartoe wil. Diegene heeft dat specifieke pad al eens bewandeld en heeft waarschijnlijk ideeën over hoe hij het een volgende keer aan zou pakken. Natuurlijk kijken mensen wel eens raar op als je ze belt, bijvoorbeeld als je elkaar al  lange tijd niet gesproken hebt. Of als je elkaar niet zo heel goed kent. Maar de meeste mensen voelen zich gevlijd als je ze een vraag voorlegt en aangeeft dat je hen als voorbeeld ziet.

Wil je zelfstandig gaan ondernemen? Ga in gesprek met ZZP’ers die je kent. Denk niet meteen aan insta famous ondernemers, die ontvangen teveel van dergelijke berichten om jouw DM uitgebreid te beantwoorden. Kijk gewoon eens in je eigen omgeving en nodig iemand uit voor een kop koffie of een lunch. Wil je graag promotie maken maar weet je niet goed hoe? Plan wat in met de collega die op de positie zit die jij ambieert, hij of zij heeft ongetwijfeld tips voor je. Overweeg je een carriereswitch? Ga in gesprek met bedrijven en werknemers die je meer kunnen vertellen over de goede en slechte kanten van de branche waar je naar kijkt.

De professionele mentor

Misschien vind je in jouw omgeving niet de mensen die je LaBrands coach generatie y
nodig hebt om jouw hersenspinsels mee te delen. Je bent niet de enige die daar tegenaan loopt. De professionele mentor blijkt een gat in de markt en is in opmars. Er zijn online talloze coaches te vinden die jou kunnen helpen met het vinden van jouw droombaan en jouw reden van bestaan. Dat spreekt mij persoonlijk niet echt aan. Maar zijn er ook coaches die je bijstaan in je huidige baan/functie, waar je trainingen kunt volgen of die zich als klankbord beschikbaar stellen.

Persoonlijk herken ik de behoefte aan een mentor/coach en zie ik dat ook bij veel mensen in mijn omgeving terug. Maar om daadwerkelijk die stap te maken, hulp te zoeken wanneer er niet direct sprake is van een probleem en de uitkomsten/resultaten onduidelijk zijn… Da’s een ding. Verleden week kwam ik er achter dat ‘ie, verborgen, op mijn Bucketlist: 30 things to do before 30 staat:

#15: Start investing

In eerste instantie dacht ik aan het investeren van geld in aandelen. Maar ik neig nu meer naar investeren in mezelf en mijn carrière. Het overleggen met een coach zou daar een hele goede invulling aan geven.

Hoe zit het met jullie? Heb jij in je eigen omgeving een mentor gevonden? Meet je elke 1e maandag van de maand met de plaatselijke ondernemersvereniging? Of ben je afhankelijk van vriendinnen die lief genoeg zijn om te luisteren, maar niet altijd weten wat ze met je aan moeten? Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit aanpakken, laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *