LaBrands EIndhoven Blog IkPas
Ik ga dit jaar voor de eerste keer mee doen aan Ik Pas. Tussen 14 februari en 25 maart zal ik geen druppel alcohol drinken. De laatste keer dat dat voorkwam? Een jaar of 12 geleden…

Vroeger ging ik 2 tot 3 keer per week naar de kroeg. Ik kon nooit goed tegen alcohol en hing geregeld misselijk boven de wc pot. Tegenwoordig drink ik met meer mate, maar wel regelmatig. Voornamelijk wijn en bier. Het liefste drink ik rosé, daar ben ik echt gek op.

Volgens STIVA (Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie) ben ik een zware drinker: Iemand die (minstens) 1x per week 4 glazen of meer alcohol op een dag drinkt. Ik drink graag een glaasje na een drukke dag op kantoor, bij het eten of als we iets te vieren hebben. In de zon op het terras, thuis op de bank of als we uit eten gaan: Heerlijk!

   

Eind 2016 ben ik gestopt met roken. Eind 2017 ben ik fanatieker gaan sporten. Meedoen aan Ik Pas 2018 is bijna een logische volgende stap. Ik doe mee omdat ik heel benieuwd ben naar de fysieke effecten. Val je er echt van af? Word je er echt helderder in je hoofd van? Heb je meer energie? En slaap je beter?

Ik kijk niet echt op tegen de reacties van mijn omgeving. Een maand ‘vasten’ komt in mijn omgeving wel vaker voor en binnen mijn familie wordt er niet zoveel gedronken. Ik denk dat mijn vriend het wel handig vindt dat ik (voor de verandering) kan bobben. Ik ben heel benieuwd. En ik heb er zin in! Maar eerst, carnaval ?

Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *