LaBrands investing

Met investeren begin je niet van de een op de andere dag. Daar ben je namelijk al jaren mee bezig. Je investeert tot je begint met werken voornamelijk tijd. In school, relaties, clubs en sport. Als je begint met werken, wordt er meer mogelijk. Zo kan je naast tijd ook geld gaan investeren. In aandelen, reizen, auto’s, gadgets en nog veel meer. Maar welke investeringen blijven je voor altijd bij? Welke investeringen dragen bij aan je doelen?

In mijn bucketlist ‘thirty before thirty’ schreef ik al dat ik mijn twintiger jaren graag een beetje memorabel wil besteden en afsluiten. Ik zou het echt jammer vinden om over 2 jaar terug te kijken en geen idee te hebben van wat ik met mijn tijd en geld heb gedaan (wat je toch bijna elke maand ervaart, herkenbaar?). Daarom, op nummer 15, “start investing”.

Investeren: Waarin?

Ik heb dus vastgesteld dat ik wil gaan investeren, maar… Waarin? Ik heb geen kaas gegeten van aandelen. Na één dappere poging om me in te lezen heb ik dit weer opgegeven, ik geloof niet dat daar mijn interesse ligt 😉 . Toen dacht ik dat ik het had. Ik zou op zoek gaan naar een coach die mij verder zou helpen met mijn professionele ontwikkeling. Ik miste dit in mijn werk, terwijl de ambitie er wel was. Na wat deskresearch ben ik er achter gekomen dat:

  • Coaches met oog op professionele ontwikkeling nogal aardige tarieven rekenen (vanaf €90 per uur);
  • Er vooral veel coaches zijn voor mensen die onzeker zijn, angst ervaren, gepest worden op de werkvloer of hun mond niet durven open te doen;
  • Veel mensen met een coach hebben gewerkt en hier uiteindelijk niet tevreden over waren.

Naar aanleiding van bovenstaande bevindingen én het feit dat ik geen concreet obstakel heb waar ik met een coach aan wil werken, leidden tot wat vraagtekens bij deze keuze. Maar wat dan?

Wat dacht je van een huis? Veel mensen vinden huren weggegooid geld. Ik overigens niet, ondanks dat ik nu na 7 jaar huren ruim €30.000 lichter ben. Maar hoe lang wil je dat blijven doen? Vriendlief en ik zijn samen gaan wonen in een huurwoning met het idee dat je dan nog lekker makkelijk uit elkaar kunt als je elkaar niet meer aardig vindt. Inmiddels wonen we hier ruim 2 jaar en vinden we elkaar nog best aardig. Dan is een huis kopen best een aardig idee toch? En een behoorlijke investering! 

Just to be clear: We gaan natuurlijk geen huis kopen om mijn bucketlist af te ronden 😉 Maar het valt nu zo bijzonder mooi samen, dat ik ‘m hieraan link!

LaBrands start investing

De overspannen huizenmarkt & investeren

Klein detail: De huizenmarkt is overspannen. Prijzen rijzen de pan uit, overbieden is een must, first and best and final offers zijn geen uitzondering. Dus in hoeverre is een huis kopen in deze tijd een investering te noemen? Een simpele Google search levert een simpel en eenduidig antwoord op: Wachten kost geld, het is slim om nu een huis te kopen. Want:

  • De krapte op de woningmarkt houdt aan;
  • De daling van de hypotheekrente gaat een stuk minder snel dan de stijging van de huizenprijzen;
  • De huurprijs stijg ook rustig door, waardoor het steeds ongunstiger wordt om in ons appartement te blijven wonen.

Maar is het ook een werkelijke investering? Ja, als je op een gunstige locatie woont in een huis waar je de komende vijf jaar vooruit kunt, dan wel. En dat is, in deze overspannen huizenmarkt, een pittige zoektocht. Maar het is gelukt! Vanaf 2020 zijn wij eigenaar van een prachtige hoekwoning, gelegen op het randje van Den Bosch:

De hypotheek is rond, we hebben als ons papierwerk op orde en de overdracht staat gepland. Tussen het uitkiezen van behang, bepalen van de kleurcodes en het uitzoeken van nieuwe meubels tik ik #15 af! Nog 13 te gaan 😀

2 gedachten over “#15 Start investing – We kopen een huis!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *