Ik kan een goede roadtrip op zijn tijd wel waarderen. Lekker relaxed in de auto, een beetje om je heen kijken, change of scenery én ik ben niet vies van een autoconcertje. Toch wordt er in de praktijk weinig getript. De 30 before 30 list was een mooie aanleiding om een roadtrip te plannen. En om het een beetje bucketlist waardig te maken, werd het een cross-country roadtrip! Vriendinnetje Aliya was zo vriendelijk mij te vergezellen. 

Het plan

Het plan was vooraf bepaald: Op vrijdagmiddag naar Brugge, vrijdagavond door naar Gent, zaterdag richting Brussel en zondagmiddag na een lunch en cultureel verantwoorde ochtendbesteding terug naar huis. Dus daar gingen we afgelopen weekend, op naar België!

Dag 1: Brugge & Gent

Lunchen bij Mariloup (waar je wordt bediend door een hele leuke gastvrouw en kan genieten van een Belgian-Thai fusion keuken én een glaasje Cava), een kerkbezoek, een rondje Brugge met paard & wagen en daarna door naar Gent! Hier hebben we zeer charmant een bootje sushi weggewerkt (met wederom wat glaasjes Cava), cocktails gedronken, dansjes gedaan in de kroeg & een feestje bezocht!

Dag 2: Grimbergen & Brussel

Dag 2 was geregisseerd door Aliya en voor mij nog een volledige verrassing. Met onze afterparty gezichtjes kwamen we uit bij Thermae Grimbergen waar we een welverdiende detox massage ondergingen en bijkwamen in het bubbelbad. Nog steeds volledig gesloopt maar ontspannen, schoon en zeer content hebben we de avond doorgebracht in Brussel (dit hotel is een aanrader!).

Dag 3: Brussel & op z’n retour

Fris & fruitig zijn we zondag nog een rondje Brussel gaan doen. Overigens op regenachtige dagen alleen aan te raden met uitstekend gezelschap, daar Brussel op zondagochtend met druilerig weer niet bijzonder veel te bieden heeft. Dus na een enig fotootje bij manneken pis, een rondje chocola shoppen en bezichtiging van het atomium zat onze cross-country roadtrip erop!

Terugkijkend kan ik wel stellen dat het een zeer succesvol weekend was. Drie dagen weg voelt toch als een mini-vakantie en het was uiterst gezellig. Zowel België als trippen met Aliya kan ik iedereen aanraden 😉 . Ik streep deze af van de 30 before 30 bucketlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *