Vrijdagmiddagborrel Labrands

De hele week heb je lopen buffelen op kantoor. Je hebt ruim voldoende tijd doorgebracht met je collega’s. Logisch dus, dat je vrijdagmiddag niet (altijd) staat te trappelen om langer op kantoor te blijven voor de borrel. Grote kans dat je ernaar uitkijkt om lekker naar huis te gaan, je trainingspak aan te trekken en op de bank te ploffen. Maar het is hartstikke goed om (af en toe) aanwezig te zijn op de vrijdagmiddagborrel! Ik herinner je eraan waarom het goed is om nog even te blijven hangen & geef je een paar tips voor nét dat beetje extra energie!

Het belang van de vrijmibo
Vrijmibo LaBrands

Elkaar beter leren kennen

Je brengt stiekem best veel tijd door met je collega’s. Maar hoe goed ken je elkaar eigenlijk? De vrijdagmiddagborrel geeft je de gelegenheid om eens wat anders dan werk uitgebreid te bespreken. Er zijn misschien ook collega’s waar je niet zoveel mee samenwerkt, omdat je op een andere afdeling zit of omdat je veel buiten de deur werkt. De vrijmibo is de uitgelezen plek om elkaar wat beter te leren kennen!

Team spirit

De vrijdagmiddagborrel is een extreem makkelijke gelegenheid om op een ludieke manier teamgevoel te creëren. Zeker in bedrijven waar de werkdruk hoog ligt en mensen constant moeten presteren, is het ontzettend belangrijk om een hecht teamgevoel te hebben. Doordat je in een andere context samen bent en samen lol hebt, maak je een persoonlijke connectie. En het werkt nou eenmaal veel leuker met collega’s waar je een klik mee hebt.

En dat weten de meeste mensen best. Maar je hebt gewoon niet altijd puf om te blijven hangen. Terwijl je dat misschien best gezellig vindt. Don’t worry, daar heeft iedereen wel eens last van. Ik geef je een paar tips om ervoor te zorgen dat je aan het einde van de vrijdagmiddag nog wat energie overhebt.

Genoeg energie voor de borrel

Voor wie niet genoeg energie heeft voor een spontane vrijdagmiddagborrel, is goed plannen het antwoord. Dit is vooral belangrijk wanneer je hele week volgepropt zit! Door dit soort leuke dingen “in te passen”, haal je er veel meer uit. Dus plan een “uitrust avond”, plan je werk verstandig en… Plan je eten!

Donderdagavond = rustLaBrands vrijmibo

En echt niet alleen om lekker fris op de borrel te staan hoor. Maar ook om te voorkomen dat je de vrijdag nog maar net doorkomt en zaterdag alleen maar bezig bent met uitrusten en bijtanken. Probeer het eens. Op donderdagavond lekker relaxed thuisblijven, geen moetjes en op tijd naar bed. Je zult merken dat je vrijdag voldoende energie hebt om je werk goed af te ronden, nog even te proosten met je collega’s en daarna fris aan het weekend te beginnen.

Slim werken

Ken je deze al?

Always give 100% at work

12% Monday
23% Tuesday
40% Wednesday
20% Thursday
5% Friday

Het is natuurlijk een beetje overdreven, maar in zekere mate wel van toepassing op je productiviteit. Vrijdag staat nou eenmaal niet bekend als meest productieve dag van de week. Zorg er daarom voor dat je op deze dag, en zeker in de middag, wat simpelere klussen te doen hebt. Administratie bijwerken, agenda voor volgende week opstellen, laatste mailtjes de deur uit… Door taken die veel van je vergen op de juiste momenten in te plannen, bespaar je energie!

FoodmanagementLabrands

De ervaring leert dat het eten op een borrel vaak ongezond is, te weinig is en te laat komt. Door vóór de borrel nog even wat te eten (boterham, salade, soepje, take a pick) voorkom je een energie dip en cravings naar slecht eten. Bijkomend voordeel: Je bent niet na 2 glazen al aangeschoten.

 

Ben je wel in voor een borrel, maar is ‘ie bij jou op het werk gewoon een beetje saai? In dit artikel van AD worden borrels beschreven met een thema, wedstrijdjes en wijnproeverijen. Een klein beetje moeite kan wonderen doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *