LaBrands sportverslag

Leuk voor de later-teruglees en voor de geïnteresseerden die toch al dood gegooid worden met mijn triathlon verhalen: Een wedstrijdverslag!

Op zondag 10 juni heb ik deelgenomen aan de 1/8 triathlon bij E.S.R. Thêta in Eindhoven. Hoewel de spanning in de dagen vooraf al aardig opgelopen was, had ik die zondag vooral heel veel zin om te starten. We zijn nu ruim een half jaar aan het trainen, dus ik was er klaar voor om te testen waartoe ik in staat ben. Voor de mensen die hier nog niet van op de hoogte zijn: Toen ik begin dit jaar startte met trainen, moest het van ver komen. De verwachting was dus niet dat ik ging knallen deze wedstrijd, maar ik hoopte wel wat persoonlijke doelen te behalen.

Op basis van recente trainingsresultaten zagen de verwachtte tijden er als volgt uit:

Zwemmen: 15 min
Fietsen: 45 min
Hardlopen: 28 min
Wissels (2x) : 4 min
Totaal: 1:32

Onderdeel 1: Zwemmen – 500 meter

Het zwemmeTriathlon theta eindhoven LaBrandsn ging qua tijd beter dan geschat, maar viel in de praktijk toch tegen. In het zwembad zit 500 meter er zo op, maar in open water lijk je amper vooruit te komen en komt de boei waar je naartoe zwemt tergend langzaam dichterbij. Ik schatte 15 minuten nodig te hebben voor deze afstand, maar rondde dit in 12:44 af  (nieuw PR op deze afstand), als 14e van de 18 vrouwen.

 

Wissel 1

Ja, dan moet dat wetsuit uit. En als je dat nog nooit geoefend hebt, gaat dat niet vlekkeloos. Na even hebben lopen kloten met de rits schoot ‘ie dan toch los en kon ik door naar het fietstenue. Binnen 01:34 zat ik op de fiets.

Onderdeel 2: Fietsen – 20 kilometer

Ik ben niet zo’n snelle fietser. Ik heb geen hele gespierde benen, heb geen jarenlange ervaring en heb nooit spinlessen gevolgd. Dat werd op het parcours ook al snel duidelijk. Ik werd door de ene na de andere snelheidsduivel ingehaald. Uiteindelijk heb ik zelf 2 mensen in weten te halen en het parcours veilig weten te voltooiien binnen 44:32 met een gemiddelde van 27,04 (nieuw PR op deze afstand).

Wissel 2

Oke, fiets ophangen, schoenen uit, hardloopschoenen aan. Maar waar begint het hardloopparcours?? Na een paar keer lomp en ongegeneerd deze vraag in de rondte geroepen te hebben, schoot één van de omstanders te hulp. Die kant op! Deze wissel duurde 01:22, maar zou door betere parcoursverkenning sneller kunnen 😉

OnderdeeTriathlon theta eindhoven LaBrandsl 3: Hardlopen – 5 kilometer

Normaal ga ik in de zomer ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat hardlopen, omdat het anders veel te warm is. Een goed idee, bleek wel. Met 25 graden en de zon vol op je bol, is het niet echt lekker hardlopen. Het waterpunt kwam voor mij helaas veel te laat, waardoor ik aardig oververhit was tegen de tijd dat ik water kreeg. Het hardlopen ging dus niet zo lekker, daar ben ik wat tijd verloren. Uiteindelijk heb ik er 33 minuten over gedaan, met een gemiddelde van 9,7 km/uur.

De uitslag

  • 13e van de 18 vrouwen
  • 53e van de 61 deelnemers overall

Ik ben tevreden! Het was goed georganiseerd, overall een positieve ervaring en ik heb een berg met verbeterpunten voor de volgende keer! Ook heb ik besloten om de 1/4 in Nuenen in te ruilen voor een 1/8. Eerst maar eens wat sterker en sneller worden, voordat ik aan verdubbelen ga denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *