wedstrijdverslag LaBrands

Leuk voor de later-teruglees en voor de geïnteresseerden die toch al dood gegooid worden met mijn triathlon verhalen: Een wedstrijdverslag!

Op zaterdag 25 augustus heb ik deelgenomen aan de 1/8 Admicom triathlon in Veenendaal. Omdat ik sinds juni al met een blessure kamp, was het vooraf al bekend dat ik maar 2 onderdelen zou doen: Zwemmen en fietsen. Dit was de 3e en waarschijnlijk laatste triathlon van 2018, dus super om tóch (al is het aangepast) mee te kunnen doen!

Op basis van recente trainingsresultaten was de verwachting als volgt:

Zwemmen: 12 – 15 min
Fietsen: 44 min
Wissel: 3 min
Totaal: 0:59 – 1:02

Dit was voor mij de eerste keer dat de resultaten binnen Age Groups bekend werden gemaakt. Klassering wordt dus gekoppeld aan leeftijd, in mijn geval de Age Group ‘tot 30 jaar’. Mijn doel? Niet als laatste eindigen 😉

Onderdeel 1: Zwemmen – 500 meterLaBrands

Het weer was niet ideaal. Het was vrij koud, het regende en vlak voor onze start begon het met onweren. Gelukkig hield het niet aan & werd onze start niet uitgesteld!

Na de vorige races wéét ik dat ik niet goed genoeg zwem om op tijd te kunnen focussen. Mijn doel was daarom om mijn ademhaling onder controle te houden én zoveel mogelijk borstcrawl te zwemmen. Na een hectische start lukte het uiteindelijk om ritmisch te gaan ademen en een sterke schoolslag te zwemmen. Toen uiteindelijk mijn hartslag wat daalde heb ik een paar stukken een goede borstcrawl kunnen zwemmen. Natuurlijk nog niet lang genoeg, maar een hele verbetering ten opzichte van de vorige keer. Ik kwam na 12:21 het water uit (nieuw PR).

Wissel 1

De afstand van het water tot aan mijn fiets was làng! Sprinten dus. Eenmaal bij mijn fiets chip af, wetsuit uit, chip weer om, schoenen aan, helm op. Oh nee, helm weer af, thermo shirt aan, helm weer op. En in een sprint naar het fiets parcours! Na 3:19 zat ik op de fiets.

Onderdeel 2: Fietsen – 20 kilometer

Het parcours bestond uit een route van 6,4 kilometer die we 3x af moesten leggen. Hoewel ik nog steeds geen snelle fietser ben, heb ik hele stukken ver boven mijn gemiddelde snelheid kunnen rijden! Ondanks de regen, het natte wegdek, de wind, de verkleumde spieren en het parcours dat stevig afremmen afdwong, heb ik 26,21 gemiddeld gereden, met hele stukken op 28/29/30 kilometer per uur! In mijn vorige triathlon reed ik 27,04 gemiddeld, maar tijdens deze rit heb ik veel meer kunnen pieken. Ik kwam na 43:01 binnen.

 

De uitslag

Uiteindelijk heb ik er 58:40 over gedaan: Zwemmen + de wissel + het fietsen. Beter dan verwacht dus! Maar mijn echte doel was om de 2 onderdelen (excl. de wissel) binnen 55:00 af te ronden. Dit is helaas nét niet gelukt, het kostte me 55:21. Wellicht dat het op een zonnige, windstille dag wel was gelukt ;-). De resultaten ten opzichte van de andere deelnemers:

Age Group: Vrouwen tot 30 jaar

  • Zwemmen: 17e van de 23LaBrands Veenendaal
  • Fietsen: 19e van de 23

Overall: Alle 1/8 starters

  • Zwemmen: 180e van de 220
  • Fietsen: 198e van de 220

De uitslag liegt niet: Ik moet gaan trainen op het fietsen! Ik hoop nog een paar weken/maanden buiten te kunnen trainen & zal daarna spinning lessen gaan volgen. Toch ben ik weer tevreden. Er zit vooruitgang in & we hebben een super leuke dag gehad in Veenendaal. Ik kan niet wachten om de volgende race te plannen 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *