Blog Ikpas LaBrands Eindhoven

Ja hoor, de eerste reacties zijn binnen! En ik moet zeggen, ik ben verrast! Ik had verwacht dat sommige mensen lacherig zouden reageren en dat anderen supportive zouden zijn. Maar er was één categorie waar ik geen rekening mee heb gehouden: Negatieve en unsupportive reacties.

Ik zag een artikel van het Eindhovens Dagblad voorbij komen, met korte interviews van verschillende deelnemers. Hier kwamen opvallende reacties op.

“Nou… Hoe moeilijk kan het zijn? Pfff”

Als je dat al niet volhoudt heb je echt een probleem!”

IkPas is natuurlijk niet alleen interessant voor mensen die worstelen met een alcoholverslaving. Deze geïnterviewden doen bijvoorbeeld mee vanwege sportieve doelen of om een kind het goede voorbeeld te geven.

Na mijn eerste blog heb ik in mijn omgeving ook nog even duidelijk moeten benadrukken dat ik géén drinkprobleem heb. Ik doe niet mee omdat ik er moeite mee heb om alcohol te laten staan, op ongepaste momenten drink of met regelmaat buitensporig veel drink. Ik doe mee omdat ik er overtuigd van ben dat 40 dagen vasten mij voordelen op gaat leveren.

Men zei tegen me dat ik me beter zou voelen als ik zou stoppen met roken. Maar als roker voelde ik me helemaal niet slecht, dus waar hadden ze het over? Nu ik gestopt ben snap en ervaar ik het. Ik heb véél meer energie, ben minder gestrest, hoest niet meer en heb veel meer lucht tijdens het sporten.

Als iemand nu tegen me zegt dat je je veel beter voelt wanneer je helemaal geen alcohol drinkt, dan begrijp ik nog niet hoe dat dan voelt. In het Algemeen Dagblad werd heel duidelijk uitgelegd wat de voordelen zijn van een maand (of in mijn geval 40 dagen) geen alcohol drinken: Je lever krijgt de kans zich te herstellen, je slaapt beter, voelt je fitter, je valt af en je immuunsysteem wordt sterker. Ik hoop het op 25 maart allemaal te kunnen bevestigen.

   

De huidige status

Ik kan in ieder geval bevestigen dat ik me na het drinken van alcohol niet per se beter voel. En dat de kwaliteit van ‘the morning after’ gegarandeerd achteruit gaat. Carnaval 2018 zit er weer op. Het was hartstikke leuk, we hebben goed gelachen, maar ik ben blij dat het voorbij is. De timing van Ik Pas is wat mij betreft dan ook perfect: Ik heb zelden minder zin gehad in alcohol dan nu.

Alle deelnemers veel succes toegewenst! Zet ‘m op en geniet van die fitte ochtenden ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *