LaBrands Eindhoven Blog 004 IkPas

De eerst twee weken zitten erop: Er zijn inmiddels 17 dagen achter de rug. En die zijn me eigenlijk best prima afgegaan. Ik heb niet vreselijk veel moeite met het niet-drinken en vermaak me prima zonder. Maar ik heb wel een moment gehad dat ik er even helemaal klaar mee was, om eerlijk te zijn.

Ik heb me deze week ingeschreven bij de Kamer van Koophandel om, naast mijn vaste job, als Freelance Copywriter aan de slag te gaan. Een hartstikke gave stap, die goed gevierd moet worden! Om de discussie voor te zijn: Nee, dat hoeft niet met alcohol. Maar als ik dan toch mag kiezen, beklink ik het bij voorkeur met een glaasje champagne.

Maar als ik dat hardop zeg, blijkt dat duidelijk NOT DONE. Ik ben immers een uitdaging aangegaan om 40 dagen niet te drinken. Ja, denk ik, dat klopt. Maar dit is een eenmalig moment in de geschiedenis. Dat MOET gevierd worden! Mijn omgeving is echter van mening dat dit absoluut niet met alcohol kan, niet gedurende deze periode. Overigens doen deze mensen geen van allen mee aan Ik Pas.

Ik krijg te horen dat het een zwakte zou zijn en dat het de gehele uitdaging teniet doet. Er wordt me zelfs verweten dat ik trekjes van een alcoholist vertoon. Omdat ik één glaasje bubbels wil drinken!
Ik heb er niet zo zeer moeite mee dat ik alcohol moet laten staan. Ik heb er moeite mee dat het zo krampachtig moét, omdat het verbonden is aan een uitdaging. Zelf zou ik het liever als een dieet zien: 90% van de tijd voorbeeldig gedrag, maar een gebakje op je eigen verjaardag moet kunnen.

We gaan om het te vieren uit eten met the family. Bij Allerlei, een waanzinnig restaurant in Den Bosch. Waar ze bij de heerlijke gerechten héle lekkere wijn schenken. En terwijl vriendlief en mijn vader zichtbaar zitten te genieten van hun Malbec, zit ik aan de Spa róód.

Ik denk dat ik maar een fles champagne opentrek na mijn eerste opdracht.

   

Huidige status:

Op bovenstaand ‘incident’ na gaat het goed. Ik heb tijdens de vrij-mi-bo braaf alcoholvrij bier gedronken en eerlijk gezegd staat er in de weekenden zoveel sport op het programma dat er geen ruimte is voor alcohol. Ondanks het koude weer zijn zelfs de eerste kilometers op de racefiets al gemaakt! Ik heb er wel zin in om weer te borrelen: Een lekker glaasje wijn en een heerlijke borrelplank… Mijn Ik Pas dashboard geeft aan dat we nog 23 dagen te gaan hebben. Nog heel even wachten dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *