LaBrands Eindhoven Blog IkPas

Dit bericht stond in de nieuwsbrief van dag 23. En ik voel me aangesproken.

Nu ik dit schrijf hebben we 25 dagen achter de rug. Valt het vasten tegen? Enigszins. Maar niet omdat het lastig is (geweest) of omdat ik alcohol mis. Voornamelijk omdat ik fysiek niets positiefs merk. Net als de schrijver van bovenstaand bericht.

Stoppen met alcohol drinken zou talloze voordelen hebben, daar schreef ik in mijn 2e blog al over: Beter slapen, je fitter voelen, afvallen en een sterker immuunsysteem. Die resultaten blijven tot dusver helaas uit. Ik merk op fysiek vlak eerlijk gezegd geen verschil. Maar er zijn meer mensen die dat allemaal niet merken. En nu ik er over nadenk staat dat ook duidelijk op de website van Ik Pas:

Logischerwijs focust Ik Pas op de positieve kant. 54.3% van de deelnemers voelt zich fitter. Maar als we het omdraaien betekent dit dat 45,7% zich niet fitter voelt. Best logisch ook toch? Ik denk dat veel deelnemers niet zoveel drinken dat ze zich opvallend beter voelen wanneer ze hun ‘weekend-wijntje(s)’ een paar weken laten staan.

Maar er zijn nog 2 belangrijke effecten: Structureel minder drinken en gewoontegedrag doorbreken. Misschien heb ik mijn pijlen op het verkeerde doel gericht! Wat nou als ik dankzij deze uitdaging structureel minder ga drinken en gewoontegedrag weet te doorbreken? Dat zijn toch super resultaten?

Ik denk dat sommigen van ons (inclusief ikzelf) te gefocust zijn op het gewenste effect, dat ze het daadwerkelijke effect over het hoofd zien. Er zijn zoveel meer effecten dan het rijtje dat ik eerder opsomde. Zo heeft medeblogger Klaasjan weer energie om zijn kinderen voor te lezen. Medeblogger Mareike vond haar oerkracht weer terug! Laten we proberen die laatste 15 dagen open te staan voor wat we ervaren. Wie weet sluiten we dan toch allemaal af met een succesverhaal.

Huidige status:

Nu ik toch aan het omdraaien ben… 25 Dagen achter de rug. Weet je wat dat betekent? Nog maar 15 dagen te gaan! Nog 15 dagen en dan gaat er hier een heerlijke fles rosé open. Om vervolgens één of twee glazen te drinken. Dat moet voldoende zijn, gezien 70% van de deelnemers structureel minder drinkt na Ik Pas ? .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *