LaBrands Eindhoven Blog IkPas

Als wij uit eten gaan vind ik de wijn vaak het lekkerste. Dit vooral omdat avondeten niet mijn favoriet is, ik ben een groter liefhebber van lunch. Maar ik houd wel van wijn! En van toetjes.
Na een etentje voel ik me dan ook niet al te best. Teveel gegeten (want ja, het toetje sla ik liever niet over) en voor het fitte teveel gedronken. Meestal plof ik na zo’n etentje thuis op de bank, met een vol en loom gevoel. Onderuitgezakt met een kop thee nog een serietje kijken. Veel meer komt er vaak niet meer van.

Nu tijdens Ik Pas is het anders. Doordat ik geen alcohol drink, ben ik na een etentje nog een stuk fitter. Nog even werken, studeren of op visite is dan geen probleem. En voor het etentje zelf maakt het niets uit. Het is net zo gezellig en het eten smaakt er niet minder om.
Voor een etentje bij ons thuis heb ik een fles alcoholvrije wijn meegenomen. Daar weten opvallend veel mensen een grapje over te maken. Enigszins terecht ook wel: Het was niet heel vies, maar het smaakt naar goedkope niet-lekkere wijn. Geen wonder dat je dat in de meeste restaurants niet kunt bestellen.

Huidige status

Ik dronk op 12 februari mijn laatste biertje, wat betekent dat ik nu 34 dagen zonder alcohol achter de rug heb. De afgelopen week heb ik verschillende alternatieven geprobeerd. Alcoholvrij bier bijvoorbeeld. De 0.0 van Grolsch was niet te drinken. De Limoen-Munt versie is wel lekker, direct na het sporten als je écht dorst hebt. Op een ander moment zou ik het niet aanraden. De 0.0 van Heineken was best oké, maar die hoef je ook niet meer dan 2 te drinken. Nog een week te gaan en dan mogen we weer écht pils drinken. En ja, daar kijk ik ongegeneerd naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *