LaBrands kantoor jungle

Waar onze ouders vroeger konden genieten van hun eigen kantoor, met een deur die daadwerkelijk dicht kon, zijn wij veelal gedoemd te survivallen in de kantoorjungle. Ik heb geen idee hoe mensen kunnen werken in deze wildernis. Collega’s die op vol volume aan het bellen zijn, hun veroveringen van afgelopen weekend bespreken (inclusief sex details – too much information thank you), eten achter hun computer (luidruchtige wortelknauwer, you know who you are!) of de gehele dag mee neuriën met de flauwe nummers die op de radio voorbij komen. Hoe kom je nog toe aan werken?

Mijn favoriet: Spotify in actie!LaBrands Spotify

Oortjes (of een koptelefoon) zijn heilig op kantoor – als je het mij vraagt. Als ik een tekst moet schrijven kan ik geen afleiding gebruiken. Oortjes zijn daar de oplossing voor. Lekker playlistje aan, volume op het juiste niveau en ik ben ready to go. Maar niet iedereen is er even gecharmeerd van. Een voor en een tegen in beeld:

Josien Harder – Productmanager & Content marketeer bij Frankwatching

“Ik ben wel voorstander van werken met een koptelefoon/oortjes, omdat dit je de kans geeft om je af te sluiten van omgevingsgeluid en je volledig te concentreren. Zonder mijn koptelefoon is het wel gezelliger, maar ben ik minder productief. Collega’s weten dat ze me gewoon kunnen chatten/slakken als ik ‘m op heb, en zullen minder snel gelijk aan m’n bureau staan.”

Mark van Rooij – Teammanager bij een zorgverzekeraar

“Ik ben geen voorstander van werken met een koptelefoon omdat je jezelf volledig afsluit van je omgeving. Bij het werken in teamverband mis je dan vragen, discussies en opmerkingen van je collega’s die ook voor jou van belang kunnen zijn. Door je isolement missen jij en je collega’s de mogelijkheid tot het verbeteren van processen on the job. Ik ben wel voorstander van een radio in het team voor achtergrondmuziek . Als je een dag sec productiewerk gaat doen kan dat voor mij wel prima met een muziekje op een koptelefoon.”

Wat als jouw manager ook geen fan is van oortjes op de werkvloer? Ik heb nog een paar tips die je werkdag makkelijker kunnen maken:

Secret escapeLaBrands jungle

Als je in een groot pand werkt kan het echt de moeite waard zijn eens een rondje te lopen. Zijn er bijvoorbeeld wat rustige flexplekken of vergaderruimtes die weinig gebruikt worden? Ga daar eens zitten! Sommige bedrijven hebben zelfs stilteruimtes: Misschien niet zo gezellig, maar wel heel effectief (en relaxed)!

Ontloop de spits

Werkgevers worden steeds flexibeler als het om werktijden gaat. Ben je een vroege vogel? Begin dan eens wat eerder. Je zult zien dat het spitsuur pas om 8.30 begint. Meer een late pieker? Na 17.00 gaan de meesten weer naar huis. Kantoren zijn vaak tot 19.00 open, later doorwerken hoeft dus geen probleem te zijn!

Maak het bespreekbaarLaBrands jungle

Soms hebben je collega’s gewoon niet door dat ze soms luidruchtig zijn. Het is oké om te vragen of iemand wat zachter wil bellen. Echt waar. En je kunt ook afspreken dat luidruchtige snacks niet achter het bureau gegeten worden. Ik heb collega’s gehad die over 3 rijen bureaus naar elkaar riepen, zónder in de gaten te hebben dat al die mensen er tussenin hier last van hadden. Eerlijk waar. Geen flauw benul. Zorg er met z’n allen voor dat de situatie voor iedereen werkbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *